24 juni 2012Hej på er!

Hoppas ni haft en bra Midsommar och att ni fick vackert väder.

I Skramlan hade vi en jättefin dag med fullspäckat schema från morgon till kväll. Vi brukar samlas tidigt och tar en förmiddagsfika innan det bär iväg till skogs för att hämta björkar till Midsommar-stången och blomplockning. Sen blir det sill-lunch och efterrätt, dans kring stången och på eftermiddan går vi tipspromenad, äter jordgubbstårta, kör femkamp och har prisutdelningar. Ja, det går i ett..  ;)


~~~


Idag visar jag bilder från Greengate´s serie. Jättesött mönster i småblommigt. Jag har sex stycken små koppar med fat, tror det kan vara espresso-koppar. Dricker man inte espresso kan man ge bort dom i present som t ex barn/lekservis, men det är nästan så de är för fina för det.

Visar även delar från en ljusgrå porslinsserie (ej Greengate) som har ett härligt vågigt mönster. Det finns matttallrik, assiett, djup tallrik, skål, äggkopp, kanna och tårtfat.


Greengate har så otroligt många delar i sitt sortiment att man lätt blir virrig. Jag har även små flata avlånga fat, ni ser ett i bakgrunden på bilden och så har jag några porslinsskedar och udda tallrikar. Har ni redan delar av den här serien är det ett bra tillfälle att komplettera. Färgskalan är samma oavsett vilken del man väljer, förutom att de här har en yttre ljusblå kant.


Stor kanna till saften.


Små söta skålar på fot med en ljusgrön yttre kant - från Greengate.

Fler bilder kommer med det grå porslinet - som även finns i vitt.


Angående öppettiderna så är det lördag och söndag klockan 12-18 som gäller tillsvidare. Skulle ni vilja kika förbi en annan dag får ni gärna höra av er. Min mail och telefonnummer står under fliken "öppettider".


Välkommen!


Inga kommentarer: